Nei Jing
€ 1280,00

Started on 29 March 2020 10 dagen

De oorsprong van de acupunctuur wordt beschreven in de Nei Jing. Dit boek is een compilatie van vele ervaren doktoren die de werking van acupunctuur beschrijven. Acupunctuur is niet het simpelweg het prikken van een punt om een symptoom te onderdrukken. Acupunctuur is gebaseerd op oude filosofische concepten.

Deze 10-daagse bijscholing brengt u in een jaar tijd de beginselen van de TCM bij: Traditional Chinese Medicine ofwel acupunctuur volgens de Wu Yun Liu Qi, de Stammen en Takken( Tiangan en Dizhi).  Deze filosofische principes blijken verrassend praktisch én tijdloos te zijn: “nieuwe” westerse diagnoses, maar ook oude diagnoses en de normale westerse fysiologie worden op een zeer logische en inzichtelijke wijze verklaard, waarbij veel puzzelstukjes op hun plek vallen. Daarnaast gaat de TCM-therapeut niet uit van vaste puntenformules of puntencombinaties per aandoening, maar kiest hij per individu een aantal punten, gebaseerd op gegevens als de persoonlijke constitutie van de cliënt, het tijdstip van de dag en de seizoensenergie.

Loopt u vast met uw behandelingen? Wilt u weten hoe u uw behandelingen nog meer kunt aanpassen op uw cliënt? Bent u op zoek naar verdieping? Dan is deze bijscholing iets voor u.

Bij de opleiding hoort een apart aan te schaffen boek: huangdi neijing. Via Meditura krijgt u 10% korting op de aanschafprijs van €99,-. Het boek wordt gebruikt als de basis van de opleiding, en zal in de jaren daarna regelmatig kunnen worden geraadpleegd in uw acupunctuurpraktijk.

TCM filosofie in het praktijk

Na het volgen van deze basiscursus bestaat er de mogelijkheid een vervolgcursus te volgen. Hierbij wordt in een jaar tijd ingegaan op de pathologie van de acupunctuur volgens de TCM, waarbij de toepassingen in de praktijk weer aan de orde komen.

DOCENTINFORMATIE: Phd Wang Bo.

Deze nascholing:

Aantal dagen 10
Inclusief lesmateriaal NEE
Inclusief lunch NEE
Prijs  € 1280,00
Voertaal Nederlands
Min. aantal deelnemers
Max. aantal deelnemers
10 personen
20 personen

 

CURSUSDATA:
We verwachten deze bijscholing in maart 2020 weer in te kunnen plannen. Mocht u belangstelling hebben voor deze opleiding kunt u een mail sturen dan houden wij u op de hoogte.

LESTIJDEN: 10.00-17.00 uur
Deze nascholing is geaccrediteerd door NVA, Zhong, NWP en NBCG Yi.