Acupunctuur helpt bij Long COVID

Met name na een doorgemaakte COVID-19 hebben de patiënten langdurig last van post COVID 19 klachten zoals chronische vermoeidheid, slechte conditie, hoofdpijn, kortademigheid en post-traumatische stressstoornis (PTSS). Helaas kunnen deze klachten nog te weinig of niet afdoende behandeld worden binnen de reguliere geneeskunde.

Echter:  binnen de traditie van de TCM (Traditional Chinese Medicine) kunnen deze klachten wel behandeld worden met acupunctuur. Er is weliswaar nog geen evidence op basis van RCT over de effectiviteit van acupunctuur bij post-COVID-19 klachten. Het is echter zeer aannemelijk dat acupunctuur deze post-COVID-19 klachten kan verhelpen naar analogie van vergelijkbare klachten bij andere aandoeningen, waarbij al wél bewezen is dat acupunctuur hier van aanvullende waarde is. Dit kan uiteindelijk leiden tot een betere levenskwaliteit van de patiënten. Te meer omdat acupunctuur een veilige behandeling is zonder noemenswaardige bijwerkingen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven