Waarom een nieuwe acupunctuuropleiding in Nederland?

De variatie binnen opleidingen is bijna net zo groot als de varianten binnen de acupunctuur. Vele eeuwen na publicatie van de oude teksten heeft de acupunctuur zich verspreid over de wereld en zijn er vele vormen van ontwikkeld.
Die verspreiding heeft er echter ook toe geleid dat de kern van de acupunctuur is zoekgeraakt. De huidige vorm van acupunctuur is helaas uitgegroeid tot een “kookboekacupunctuur”, waarbij gebruik wordt gemaakt van min of meer standaard puntformules (de recepten) voor westerse diagnosen. Waaróm men bij een bepaalde patiënt voor een bepaald punt moet kiezen, weet men vaak niet meer.
In de basisopleiding module van Meditura opleidingen is er aandacht voor die diepgaande kennis. De achterliggende Chinese filosofie wordt hierbij helder uitgelegd. De opleiding laat zien dat deze oude kennis prima te integreren is in de moderne westerse geneeskunde.

Sterker nog: het laat zien hoe logisch beide systemen eigenlijk zijn opgebouwd en op elkaar lijken, ondanks 2000 jaar verschil in tijdstip van ontstaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven